Begijnenkoeken, Brugse achtjes, kattentongen, lukken, spiegeltjes, pain à la grecque, tattepoem… Het zijn allemaal heerlijke koekjes uit de oude doos. Verdwenen zijn ze niet, maar ze zijn wel steeds moeilijker te vinden. Hoog tijd om deze klassiekers weer in de kijker én in je oven te zetten.
In dit boek gaat het deksel van de koekjestrommel en (her)ontdek je de soorten, de koekjessmaken en de verhalen erachter. Van A tot Z: alle bekende klassiekers en onbekende lekkernijen stellen zich aan je voor. Stap binnen in authentieke koekjeswinkels vol geurige en knapperige specialiteiten en neem een kijkje bij ambachtelijke koekfabrikanten waar met liefde de zoetste creaties worden gemaakt.
Speur naar koekjesherinneringen in musea en herbeleef koekjestradities. Met de recepten in dit boek maak je voortaan thuis de lekkerste koekjes, maar ook boekweitkoeken, peperkoek, wafeltjes en speculaas.
Journalisten Robert Declerck en Margit Sarbogardi schreven eerder al over onze snoeptraditie in
Nog een snoepje? Nu gingen ze op zoek naar boeiende weetjes en verrassende verhalen over koekjes. Een lekker en nostalgisch boek voor oude en jonge snoepers. Met prachtige en kleurrijke foto’s van Jan Crab. En boek om van te smullen!
'Een heerlijk nostalgisch boek. Maar tegelijkertijd is het ook eigentijds, want het past in de trend van thuis lekker kokkerellen en nadien samen met familie of vrienden genieten van de eigen keuken.' (www.reisboeken.be)
'De prachtige foto's doen de echt watertanden!' ([email protected])